Forskjellige grunner til å skifte bilmotor – og noen tips om hva du bør vurdere

Forskjellige grunner til å skifte bilmotor – og noen tips om hva du bør vurdere

Hvis du er i tvil om hva du skal gjøre med bilen din, eller om det overhodet er nødvendig å skifte motor, kan du lese denne artikkelen. Vi gir deg noen tips om forskjellige grunner til å skifte bilmotor – og noen tips om hva du bør vurdere før du tar et slikt avgjørende steg.

Hjelp hvor skal jeg starte henne?
Hvis du har en gammel bil, kan det lønne seg å få den tilbake i god stand istedenfor å kjøpe en ny motor. Autoparts24 har motorer til salgs, så det er et veldig bra sted å starte hvis du leter etter en ny motor til bilen din. Motorrenovering kan være et alternativ hvis du har en relativt ny bil med mange kilometer igjen på drivverket. I de aller fleste tilfeller vil dette være billigere enn å skifte ut hele motoren.

Når er det fornuftig å bytte motor?
Hvis bilen din er eldre enn fem år, og har mer enn 200.000 kilometer på tellerne, bør du vurdere om det overhodet er verdt å reparere den. Det kan nemlig være at deler av motoren allerede er slitte – noe som vil gjøre jobben dyrere. Motorrenovering blir da ofte ikke lønnsomt hvis bilen ikke har mange kilometer igjen på seg.

Det første trinnet er å finne ut om det er fornuftig for deg å endre bilens motor. Er det bedre å vrak bilen? Hvis skifte av motor er dyrere enn en tilsvarende bil, er svaret ja – vrak bilen. En bil med defekt motor er bare ikke verdt noe særlig.