Gant – fra skjorter til klokker

Gant – fra skjorter til klokker

Gant er et merke som de fleste kjenner, kanskje mest for elegante skjorter og gensere som gir en elegant og profesjonell look. Men visste du at Gant også lager klokker? Dette er en av de nyere delene av Gants kolleksjon, men klokkene utmerker seg likevel med det som nærmest må kalles en tidløs, sofistikert design av et tydelig klassisk, kontinentalt opphav. Gant er for så vidt kjent for dette særpreget, som bunner i en filosofi om å forene det klassiske med det moderne. Sånn sett er klokkene fra Gant i realiteten en videreføring at et kjent varemerke innenfor et nytt segment. Kjøp Gant klokke her.

Det var like før første verdenskrig at Bernard Gantmacher, en jødisk innvandrer fra det gamle russiske imperiet, fant veien til New York. Som så mange med samme bakgrunn, jobbet han fra starten av i en dårlig betalt jobb innen bekledningsindustrien, selv om han egentlig ville bli farmasøyt. Sammen med sin kone begynte han å lage sine egne skjorter, men disse ble forhandlet under andres varemerker, som for eksempel Brooks Brothers. Det var Gantmachers barn som overtalte ham til å satse på sitt eget varemerke med de flotte skjortene, og det var bakgrunnen for at Gant ble til i 1949. I 1968 solgte imidlertid barna firmaet, og siden den gang har det vært innom mange eiere før det til slutt endte opp i Sverige. I dag har selskapet sveitsiske eiere, men hovedkvarteret ligger fortsatt i Stockholm.

Den sveitsiske tilknytningen borger likevel for kvalitet når man snakker om klokker. Alle klokkene fra Gant er avhengige av en mekanisme kjent som sveitsisk kvartsur. En slik mekanisme gjør at klokken er mye mer nøyaktig enn en mekanisk klokke – uansett om sistnevnte koster en tusenlapp eller en million!

Den mest vanlige av Gant klokker er Gant West Creek, som har karakteristiske hvite visere mot brunt ansikt og brun rem. Tallene er romerske, hvilket er med på å gi en klassisk look som appellerer til mange som ser kontinuitet i historien. Også de andre herreklokkene til Gant, Tully og Windsor, har hvite visere, men klokkeansiktene er svarte. Tully har rem i rustfritt stål, mens Windsom har svart skinn.

Gant klokker har også flere modeller for damer. Spesielt populær er Hampton Silver, som har sølvfargede visere mot hvitt ansikt, og en elegant to-farget rem. Her er det også tatt i bruk romertall, hvilket er ganske uvanlig på dameklokker. For de som ønsker seg en litt annerledes klokke kan nettopp denne være tingen.