Øk treningsmotivasjonen med disse tipsene

Øk treningsmotivasjonen med disse tipsene

De fleste har forsøkt men mistet motivasjonen til å trene hver uke. Etter litt tid når treningen går på rutinen, blir motivasjonen ofte mindre. Det er imidlertid gode tips på hvordan du kan øke treningsmotivasjonen og fortsette med trening. I denne artikkelen får du våre tre gode tips om hva du kan gjøre for å øke treningsmotivasjonen din.

Sett et realistisk mål

Et mål er avgjørende for å fortsette å være motivert til å trene. Hvis du ikke har et mål, vet du ikke nøyaktig hva du vil oppnå med treningen, og du har derfor ingen grunn til stoppe.

Hvis du i stedet har et mål, vet du nøyaktig hvorfor du trener, og det er viktig å holde motivasjonen din oppe.

Du kan sette mange forskjellige treningsmål. Det viktigste er at du velger et realistisk mål som du er sikker på, er oppnåelig. Hvis det viser seg at du ikke når målet, vil det føles utrolig demotiverende og dermed få motsatt effekt.

Det er samtidig også viktig å vite hvor du nå er i forhold til målet ditt. For eksempel, hvis målet ditt er å kunne løpe 5 km på 30 minutter, må du vite hvor fort du kan løpe 5k m akkurat nå, slik at du kan se hvor godt du er i ferd med å forbedre.

Når du setter et mål, er det viktig å huske at kosten spiller en stor rolle for treningen din. Du kan lese mer om sunn mat på helsebane.no.

Finn en treningspartner

Tips nummer to til å motivere trening er å finne en treningspartner. Det er alltid morsomt å være flere om å trene, og samtidig ikke kunne hoppe over treningen når du må møte en annen person.

Du kan enten trene med en av dine gode venner eller bli med i en klubb hvor du kan trene sammen med andre. For eksempel er det mange løpeklubber over hele landet hvor du kan løpe sammen med andre personer.

Ved å trene sammen med andre personer, blir du mer motivert og samtidig får litt mer konkurranse.

Motiver deg selv med godt utstyr

En tredje måte å motivere deg selv med, er å finne flott og godt treningsutstyr. Avhengig av hvilken trening du utfører, kan hvilket utstyr som man bruker spille en avgjørende rolle for resultatene og motivasjonen.

For eksempel, hvis det er løpetrening, kan en pulsklokke være akkurat det du trenger for motivasjonen din ettersom denne kan bidra til å spore treningen og resultatene dine.

Hvis du sykler, kan du litt nytt sykkeltøy, kan gi deg litt ekstra motivasjon.

Det kan også være en enkel ting som å ha noen gode håndklær som du kan bruke etter trening som gir den der ekstra motivasjonen.

Du kan også ta motivasjonen til neste trinn ved å kjøpe produkter fra Hairlust, som for eksempel sjampo til badet etter trening. Ved å ha noen gode produkter for når treningen er over, vil du få litt ekstra motivasjon, og det er en god måte å sørge for at du gjør litt ekstra under treningen din.