Oppskrifter på gode, sunne og mettene frokoster for en aktiv hverdag

Oppskrifter på gode, sunne og mettene frokoster for en aktiv hverdag

Havregrøt – havregryn er i økende popularitet på grunn av sine gode og næringsgivende egenskaper med gode vitaminer og mineraler. Havregryn er også gode og mettende. Havregrøt er derfor en skikkelig god frokost for en travel og aktiv hverdag som gir deg god energi gjennom dagen. Og, så er det også skikkelig enkelt og raskt å lage da, bare se her for min oppskrift

Chiapudding – også en av de populære og næringsrike matvarene, ja, sannsynligvis enda mer næringsrik og populær enn havregryn er chiafrøene. Chiafrø har nemlig et høyt innhold av blant annet omega-3, proteiner, fiber, kalsium og antioksidanter. Chiapudding blir dessuten en rask frokost om morgenen ettersom den må lages minst noen timer før de skal spises. Det er derfor perfekt å blande sammen ingrediensene om kvelden, og så er den klar neste morgen. Se her for hva du trenger for denne utrolige sunne frokosten

Bananpannekaker – jo brunere bananer jo søtere blir disse, og det helt uten tilsatt sukker. Bananpannekaker utgjør en god og fullkommen frokost med proteiner fra eggene, karbohydrater fra havregryn, banan og mel, og fett dersom du topper dem med peanøttsmør eller hele nøtter for eksempel. Oppskriften kan du klikke deg inn på her, så blir det kanskje bananpannekaker hos deg i morgen!

Knekkebrød – hjemmelagde knekkebrød kan lages med gode og næringsrike korn og frø, noe som vil sørge for at de blir skikkelig mettende og sunne. Du kan dessuten lage en stor porsjon og ha en rask og enkel frokost i mange dager. Knekkebrød kan lages på mange måter, men her er min grunnoppskrift for litt inspirasjon til din versjon.

Kaldhevede rundstykker – for en morgen der man har litt bedre tid, eller ikke nødvendigvis. Heller en morgen der man vil kose seg litt, og dermed gjerne har litt bedre tid, er varme rundstykker noe å anbefale. Lages rundstykkene, som her, med grove kornsorter blir de dessuten sunne og næringsrike også. Disse rundstykkene kan nemlig lages på kvelden, setter i kjøleskapet og heve over natten. Neste morgen trenger du bare å rulle dem ut, steke dem og nyte ferske og varme rundstykker på rundt 40 minutter. Sjekk oppskriften her for en vellykket morgen!

Det trenger ikke være så avansert å få en sunn og næringsrik frokost som du ser! Håper det smaker, og ha en fin dag som starter med en fornøyd mage og hjerne!