Rengjøring av kjøkkenvifte

Rengjøring av kjøkkenvifte

En kjøkkenvifte er nødvendig for å effektivt kunne fjerne matos, lukt og røyk fra kjøkkenet. I en kjøkkenvifte vil det selvsagt samle seg mye fett og skitt, og de fleste av oss har fått med seg at det derfor er viktig å vaske filteret en gang i blant. Allikevel er dette noe de færreste av oss gjør ofte nok – filteret er lite synlig og det gjør det kanskje ekstra vanskelig å huske på. Dersom filteret i kjøkkenviften er fullt av fett vil den ikke fungere slik den skal, og i stedet for å suges opp av viften, vil matosen spres rundt i rommet og resultere i et dårlig inneklima.

Men hvordan vasker man egentlig dette filteret på riktig måte? For det første er det viktig å vite hva slags kjøkkenvifte man har. Alle kjøkkenvifter fra Gram har metallfiltre som både er svært holdbare og lette å rengjøre, men noen har også et kullfilter som luften sendes igjennom før den føres ut i rommet igjen. Et kullfilter kan ikke vaskes, men må byttes ut en gang i blant. Metallfilteret skal derimot vaskes, og dette kan enten gjøres ved å sette filteret i oppvaskmaskinen eller ved å vaske det for hånd med et fettoppløselig vaskemiddel. Dersom du bruker oppvaskmaskinen kan det være lurt å sette det inn alene, slik at fett fra filteret ikke smitter over på annen oppvask.

Men hvordan skal man egentlig huske å gjøre dette? Med en kjøkkenvifte fra Gram behøver du ikke å huske det. På flere av Grams kjøkkenvifter vil en indikator fortelle deg når det er tid for å rengjøre metallfettfilteret eller bytte kullfilteret, hvis du har valgt å installere metallhetten med resirkulasjon. Slik får du vite akkurat når du bør rengjøre, og du slipper å gjøre det oftere enn nødvendig.

Finn en kjøkkenvifte hos https://gram.no