Riktig seng gir bedre søvn

Riktig seng gir bedre søvn

Når det kommer til søvn er det ikke overraskende veldig viktig at man velger den sengen som er riktig for å få best mulig søvn. For det å sove godt og ikke minst nok er ikke bare viktig for de kognitive evnene våre, men kan ha direkte påvirkning på helsa vår – både mental og fysisk. 

Når man sover dårlig er det mange ting som ikke føles helt riktig i kroppen vår. Vi kan føle oss litt deppa, føle på ekstra bekymring eller stress eller rett og slett litt fyllesjuke. Vi mister fokus, får økt appetitt og en lang rekke andre ting som vi sjeldent knytter direkte til søvnen vår, eller i dette tilfellet mangel på søvn. Og fordi vi ofte ikke kan se sammenhengen kan det gå litt for langt før vi faktisk retter opp i søvnen vår. 

Ny seng kan ofte hjelpe 

Vi sover ofte litt for mange år på madrassene våre og selv om de er laget til å kunne vare lenge, så er det likevel mange som sover på den lenger enn det som er anbefalt. Noe som skjer da er at de ikke støtter kroppen på samme gode måte lenger og det påvirker søvnen vår. Forskjellige typer madrasser har forskjellig levetid og hvis du for eksempel har en rammemadrass er det viktig at du vet hvor ofte du skal bytte den ut for å sove godt. 

Pass på hjertet ditt 

Å velge riktig seng og riktig madrass er nemlig ikke bare viktig, men faktisk helt essensielt for at vi får sove godt. Og når vi sover godt, er livene våre generelt sett bedre. For alle prosessene i kroppene våre blir påvirket av søvnen vår, enten vi sover godt eller dårlig. Og forskning viser at særlig hjertet vårt blir påvirket av lite eller dårlig søvn. 

For selv om vi føler at vi kan venne oss til å sove lite eller dårlig, så er det bare et faktum at søvn påvirker helsen vår og det er noe som vi må være oppmerksomme på. For hvis vi sover godt gir vi kroppene våre de aller beste forutsetningene til å gjøre den jobben den skal for å få oss godt gjennom livet.