Sjekk lånet ditt på Finansportalen.no

Sjekk lånet ditt på Finansportalen.no

Finansportalen.no er et nettsted som er opprettet med støtte fra Finansdepartementet og som drives av Forbrukerrådet. Nettstedet har et bredt utbud av sammenliknende tjenester som er helt gratis å benytte seg av for den enkelte forbruker. Mye plass egnes til å sammenligne banker og deres priser og vilkår for øvrig. Et meget velkomment tiltak for det har erfaringsmessig vist seg at det er vanskelig for den vanlige forbruker å finne frem i jungelen av informasjon fra bankene. Det kan nesten virke som om at det har vært en bevisst strategi fra bakene å gjøre helt sentral informasjon så vanskelig tilgjengelig at kunden ikke klarer eller orker å sammenlikne. Med denne portalen har dette blitt helt annerledes.

Sammenlign lånevilkår

Portalen samler for eksempel inn informasjon knyttet til lån og lånevilkår fra alle banker her i landet. Informasjonen lagres og bearbeides i en diger databank og gjøres så tilgjengelig for alle som er interesserte. Og det vil jo i første rekke dreie seg om folk som er på jakt etter lån. Portalen gjør det mulig å sammenlikne de ulike bankenes vilkår på en veldig fiffig måte.

Alle og enhver burde egentlig gå inn på portalen og teste deres kalkulator for boliglån. Der kan man taste inn hvor mye penger man trenger å låne, hva boligen er verd, hvor lang nedbetalingstid man ønsker og hvor gammel man er. Man kan i tillegg begrense søket med ulike kriterier som kommer klart og tydelig frem på siden. Så klikker man «Vis alle lån» og vips så kommer det opp hva et slikt lån vil koste i renter og avdrag pr måned angitt både i beløp og eff. rente hos en lang rekke banker. Oversikten man får opp listes slik at det billigste lånet kommer på topp.

En slik gjennomgang kan nok være en øyeåpner for noen og enhver. Rådet er derfor at selv om de ikke trenger å låne mer nå, så gå inn på portalen og tast inn info som om du vil omplassere det lånet du allerede har. Du vet jo selv hva du betaler for lånet hos din eksisterende bank. Sammenlikn det med det kalkulatoren viser. Ofte vil du se at du betaler en alt for høy pris i dag.

Sannsynligheten for at du vil gjøre noe med det er dessverre for deg og heldigvis for banken, veldig liten for all erfaring viser at det skal veldig mye til for at folk bytter bank. Selv slike kunder som er uttalt misfornøyde med banken sin.

Portalen behandler imidlertid ikke bare boliglån. Du kan gjøre tilsvarende beregninger som for boliglån også når det gjelder lån til andre formål som bil eller båt etter lån der man ikke oppgir noe formål i det hele tatt, med andre ord det som kalles forbrukslån.

Ikke bare lån

Men lån er ikke den eneste banktjenesten som Finansportalen.no behandler. Den sammenlikner for eksempel også pris og vilkår de enkelte banker opererer med når det gjelder det å overføre penger til utlandet. Da er det bare å angi hvilket land det skal overføres penger til og hvor mye penger det er snakk om, så kommer det opp en liste over hva de ulike bankene beregner seg. Også her med det billigste alternativet øverst.

Og for de som måtte ha penger på bok så er et også mulig å sammenligne de enkelte bankenes innskuddsrente.

Du kan også sjekke kasinosider på Juuwin.