Slik bruker du en aksjemegler

Slik bruker du en aksjemegler

Megler hos bank eller meglerhus

Når du ønsker å få hjelp av en megler til å drive din aksjehandel så kan du gå til banken eller til et meglerhus. Der forteller du litt om hva du ønsker å handle med, hva du ønsker å oppnå og ditt budsjett. Slik finner meglerhuset eller banken en megler som passer til dine behov. Deretter vil denne aksjemegleren rett og slett handle aksjer på dine vegne. Det du skal huske er at også aksjemeglere kan gjøre feil. Det er ikke slik at du er sikret grønne tall. Du skal også være obs på avgifter og provisjon, ettersom disse kan være svært høye hos noen meglerhus og banker

Megler på nett

Et annet alternativ er å velge en nettmegler. Det vil si at du ikke går til en bank eller et meglerhus fysisk. Noen meglerhus tilbyr nettmeglere, men du kan også finne nettmeglere hos diverse frittstående bedrifter. Her er ofte gebyrene noe lavere, men du skal likevel undersøke før du bestemmer deg.

Når du velger deg en nettmegler fungerer det likt som ved et meglerhus eller hos banken, du finner en som passer dine behov. Nettmeglerne er spesialister innenfor sitt felt og kan handle med f. Eks kryptovaluta om det er det du ønsker. Husk også at det billigste er ikke alltid det beste.