Tips til deg som har fått avslag på lån i banken

Tips til deg som har fått avslag på lån i banken

Har du søkt om lån i banken, men fått avslag? Har du en betalingsanmerkning som gjør at du ikke får innvilget lån i banken? Det kan være flere grunner til hvorfor banker velger å avslå søknader om lån. Men uansett grunnen, så er det alltid kjipt dersom du befinner deg i en situasjon der du virkelig har behov for å låne penger. Se ulike lån her.

Før banken godtar en søknad om lån, så vil de først gjøre en kredittsjekk av deg som kunde for å vurdere om du vil være i stand til å tilbakebetale pengene du har lånt. Dersom banken ikke mener at du har god nok inntekt til å betale tilbake pengene, vil de som regel gi deg avslag på søknaden din.

Få styr på økonomien din

Regel nummer én før du tar opp et lån i banken, er å ha styr på din personlige økonomi. Dersom banken ser at du ikke har kontroll over økonomien din, så vil de se på dette som svært negativt. For å overbevise banken om at du vil kunne tilbakebetale et lån, så bør du begynne å legge et månedlig budsjett over inntektene og utgiftene dine som du følger. På den måten vil du kunne sørge for at du ikke sitter igjen med noen ubetalte regninger. Det finnes blant annet en rekke ulike mobilapper som du kan bruke til å sette opp et månedlig budsjett. Få økonomisk råd og tips hos Hegnar.no.

Familie og venner

Har du mulighet til å låne av familie eller venner, så kan dette eventuelt være et alternativ. Men vær forsiktig! Dersom du har en venn eller et familiemedlem som går med på å låne deg penger, så er det viktig at dere blir enige om hvilke lånevilkår som gjelder før personen overfører pengene til deg. Lag en detaljert tilbakebetalingsplan som du er sikker på at du vil kunne følge, og bli enige om hvor mye renter som skal betales. På den måten vil det sannsynligvis ikke bli noe dårlig stemning mellom deg og den personen du har lånt penger av.

Forbrukslån

Det finnes en rekke ulike aktører på det norske markedet som tilbyr nordmenn forbrukslån, og dersom du er sikker på at du kan tilbakebetale pengene, så kan dette være en eventuell løsning. En av fordelene med forbrukslån er at det er et fleksibelt lån hvor du kan bruke pengene til akkurat det du selv ønsker.

Du vil også kunne avtale en nedbetalingstid som passer til din personlige økonomi, enten du ønsker at denne skal være lang eller kort. Når du velger å ta opp et forbrukslån, er det en god idé å lage en detaljert nedbetalingsplan, slik at du unngår å måtte betale ekstra unødvendige renteutgifter på lånet.

Men før du velger å ta opp et forbrukslån er det viktig at du sammenligner ulike aktører. Dette kan du blant annet gjøre ved hjelp av vår søkemotor. Det anbefales at du søker om forbrukslån hos minst tre ulike aktører, da du ikke vil vite de nøyaktige lånevilkårene før du faktisk har mottatt et personlig tilbud.