Unngå de vanligste feilene i styrketrening nå

Unngå de vanligste feilene i styrketrening nå

Er du en av de mange som har startet med styrketrening, men føler likevel at du ikke får de resultatene du ønsker deg? Det kan være irriterende å bruke mye tid på trening, uten å se fremgang. Det kan også være farlig å trene på feil måte. Her har jeg samlet noen av de vanligste feilene jeg har sett i min tid som PT, og hvordan du kan unngå dem.

1. For mye kardio, for lite styrke – Mange tror at kardio er nøkkelen til vekttap, men det er styrketrening som faktisk gir deg beste effekt på sikt. Økt muskelmasse vil øke forbrenningen din og gi deg den ettertraktede formen. Det betyr ikke at du ikke skal gjøre litt kardio, men prøv heller å fokusere på intervalltrening eller korte kardioøkter som tilfeldige HIIET-økter.

2. For tung starter vekt – Det kan være lett å tenke at jo tyngre du starter med, jo raskere vil musklene utvikle seg. Men det fungerer ikke på den måten. Hvis du starter med for tung vekt, øker risikoen for skade, og du vil sannsynligvis ikke kunne gjøre så mange repetisjoner eller sett. Start med en lettere vekt og øk sakte og metodisk.

3. Ignorerer teknikk – Teknikk er nøkkelen til effektiv trening. Ikke bare gir det deg bedre resultater, men det kan også redusere sjansen for skade. Ta deg tid til å lære riktig teknikk for hver øvelse, og gå tilbake til grunnleggende hvis du er usikker.

4. Gjentagelse istedenfor variasjon – Mange mennesker har en tendens til å gjøre de samme øvelsene, samme sett og repetisjoner, hver gang de går på treningssenteret. Dette gir ikke bare litt monotoni i treningen din, men kan også føre til platåer. Endre opp rutinen din og prøv nye øvelser eller forskjellige rutiner som mekanisk for styrking eller en annen liknende rutine.

5. Forventning om raske resultater – Styrketrening er ikke en rask billett til en bedre kropp. Du kan forvente at det tar minst noen få uker før du ser resultater. Sett deg noen mål for hva du vil oppnå og følg gjennom med en plan. Husk også at kroppen din tilpasser seg trening over tid, så noen ganger trenger du å bytte opp rutinen litt.

Trening kan være gøy og utfordrende, men hvis du ikke gjør det riktig, kan det føre til skade, frustrasjon, og kanskje det viktigste, mangel på resultater. Vær sikker på at du er på riktig vei ved å unngå disse vanlige fallgruvene. Med litt tålmodighet, hardt arbeid, og smart trening kan du nå alt du vil. Husk å ha det moro også. Er du klar til å bli den beste versjonen av deg selv?